Pravda – Krása – Posedlost

Výstava 4. 6. – 30. 8. 2020
Letohrádek Ostrov

Výstava obrazů a sochařských děl ze sbírek karlovarské galerie představí špičková díla významných autorů (např. A. Slavíček, J. Preisler, P. Kotík, F. Muzika, E. Filla, J. Štursa, J. Horejc) v žánrovém rozptylu od krajinomalby, přes figurální tematiku až po zátiší.

Studoval jsem u Mařáka

Výstava 27. 6. – 18. 10. 2020
Galerie České spořitelny 

Julius Mařák a jeho slavní žáci: František Kaván, Alois Kalvoda, Ota Bubeníček, Jaroslav Panuška, František Pečinka, Stanislav Lolek, Otakar Lebeda, Ferdinand Engelmüller, Josef Ullmann, Jan Honsa, Josef Holub, Karel Langer

Máchovskou krajinou

Výstava s názvem Máchovskou krajinou odkazuje k Máchově volbě postavit ve své nejvýznamnější básni Máj člověka s jeho vášněmi a touhami proti moudrosti přírody, která s člověkem žije a zrcadlí jeho úděl.

Jaroslav Valečka | Hory

Jaroslav Valečka / Pictura Obscura

Oblastní muzeum a galerie v Mostě představuje v nových galerijních prostorách samostatnou výstavou tvorbu malíře Jaroslava Valečky. Ta je bytostně spojena s pohraniční oblastí severních Čech, kde prožil své dětství i dospívání.

Eugen von Kahler | Ležící akt

Eugen von Kahler v Liberci

Oblastní galerie Liberec vystavuje obrazy Eugena von Kahlera ze soukromé sbírky a představuje dalšího z německy hovořících malířů první poloviny 20. století.

Vojtěch Hynais - Suzanne Valadon (1889)

Hynaisova múza Suzanne

V Císařské konírně Pražského hradu můžete do 22. 3. 2020 navštívit výstavu Portrét v Čechách. Výstava vás provede dvěma stoletími a zastoupeni jsou autoři jako Josef Mánes, Frantisek Kupka nebo Jan Zrzavý.

Karel Postl, Pohled na Klášter sv. Anny v Čechách

Karel Postl

Karel Postl se narodil podle nejnovějších údajů v roce 1769. Karlovi Postlovi se podařilo zvýšit prestiž českého krajinářství a prosadit nový způsob zobrazení krás české krajiny.

Anton Balzer, Der sogenannte Zucker Hut in Adersbach, 1794

Bohém Antonín Balzer

Rytecký rod Balzerů byl typickým rodinným dílenským seskupením, s nímž se v dějinách umění setkáváme často zejména v baroku. Z rodinné tradice dobrého řemeslného průměru vystoupily zejména dvě výjimečné osobnosti.

keyboard_arrow_up